A Cordyceps sinensis, kínai hernyógomba egy immunerősítő ” bomba”. Az összes esszenciális aminosavakat tartalmazza, telítetlen zsírsavakat, antioxidáns poliszacharidokat, fehérjéket, ásványi anyagokat, úgymint cinket, rezet, szelént, titánt, vanádiumot. Vitaminokban is gazdag,  E-B1, B2, B12, K vitaminokban. A kínai gyógyászatban ősidők óta ismerik immunerősítő jelentőségét. Kiemelkedő a CORDYCEPIN nevű hatóanyaga, mely a hernyógomba legfontosabb összetevője, ami lényegében egy természetes antibiotikum, bélflóra károsító mellékhatás nélkül. Rosszindulatú daganatok kiegészítő kezelésére is alkalmazzák.

Magas a szuperoxid-dizmutáz tartalma, ez a vegyület stimulálja a daganatsejteket elpusztító falósejtek termelődését. Elsősorban; tüdő, vese, máj – daganat ellen hasznos, humán mellrák esetében is. Nélkülözhetetlen a vérkeringés javításában, az erek állapotára jótékonyan hat, hiszen csökkenti az LDL koleszterin mennyiségét. Nagyon jó vérhigító, ezáltal megakadályozza a vérrögök kialakulását. Kihajtja a felesleges húgysavat, így csökkenti az izületi gyulladások esélyét. Csökkenti a vércukorszintet, ezért orvosi ellenőrzés mellett, segíthet a 2-es típusú cukorbetegeken. Tisztítja a veséket, javítja a szervezet anyagcseréjét, növeli a tüdőkapacitást, könnyíti a légzést, teljesítményt fokoz,- ezáltal sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek is javasolt.

Ajánlott adagolás: naponta 5 ml-es adagolókanállal vízben vagy egyéb kiválasztott folyadékban feloldva bevenni , étkezés előtt félórával.Felbontás után hűtőszekrényben 2 hónapig tárolható.

Érdeklődés:
Varga Katalin 06 30 940 6118

Kategória: Blog